Oynatma Listesi
MİLLİYET TV

Realme C53 İncelemesi

Herkese merhaba… Yeni bir telefon incelemesiyle karşınızdayız. Bugün Realme C53 yanımda. Telefon giriş segmentinde pek çok önemli özellikle ortaya çıkıyor. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin cihaza yakından bakalım.

 

İlk olarak tasarımıyla başlamak istiyorum. Çünkü C53, 7,49 mm'lik ince gövdesiyle Realme’nin en ince telefonu olma özelliğini taşıyor. Telefon genellikle yalnızca C55 gibi üst düzey amiral gemisi modellerinde görülebilen popüler dik açılı çerçeve tasarımına sahip. Bu sayede rahat bir kavrama hissi yaşıyorsunuz. C53’in öne çıkan özelliklerinden biri de ekrana sorunsuz bir şekilde uyum sağlayan, delikli kamera oyuğunun etrafını saran "Mini Kapsül". Bu yenilikçi teknolojiyi biz daha önce c55’te görmüştük. O telefonda olduğu gibi, C53’te de sürükleyici görüntüleme deneyimini geliştirerek kullanıcılara daha etkileyici bir görsel yolculuk sunulmuş. Mini kapsül sayesinde telefonun şarj durumunu, kullanılan veri miktarını ve gün içinde attığınız adım sayısını görebiliyorsunuz.

Bir akıllı telefon alacaksanız tabi ki, çözünürlüğü, hafızası, bataryası gibi teknik özellikleri de çok önemli… Bu noktada Realme C53 sizin beklentilerinizi karşılayacak diyebilirim. Cihazın, 6.74 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlük sunan LCD ekranı bulunuyor…. 90 Hz tazeleme oranı sunan bu ekran, çentikli yapısında 8 MP çözünürlük sunan selfie kameraya da ev sahipliği yapıyor. Telefonun arka kasasında ise iki tane kamera yer alıyor. Bunlar 108 Megapiksel çözünürlükte ana kamera ve derinlik sensörü şeklinde.

Realme C53’ün arka tarafında 3 adet farklı kamerası ve lensleri ile kullanıcılarına şık bir tasarım sunuyor. Ayrıca telefonda 50MP Yapay Zekâ Kamerası bulunuyor. Yani bu ne işe yarıyor Beste derseniz; bu özellik netliği büyük ölçüde artırıyor…. Örneğin, karmaşık yapıdaki binaları ve manzaraları çekerken bile ince detayları görebiliyorsunuz, netlik bozulmuyor. Az ışıkta bile ayrıntılar belirgin halde duruyor.

Realme’nin diğer modellerinde olduğu gibi çarpıcı filtreleri burada da görmek mümkün. Gece Modu, Şehir Sokak Filtresi ön plana çıkıyor. Benim burada özellikle dikkatimi çeken Gizli Bahçe Filtresi oldu. Gizli Bahçe Filtresi, adından da anlaşılacağı gibi açmış çiçeklerin ve bitkilerin fotoğrafını çekmeyi daha üstün ve dramatik hale getiriyor. Güneşli tatil filtresiyle de seyahat fotoğraflarınıza ışıltılı ve canlı bir hava katabiliyorsunuz.

Depolama alanı da çok önemli noktalardan bir tanesi. Realme C53, C serisinin en büyüğü olarak 8GB'a kadar dinamik RAM ve 128GB depolama alanına sahip. Cihaz buna ek olarak, aynı anda 2 Nano SIM kart ve 1 MicroSD kartı destekleyerek 2 TB'a kadar depolama genişletmesi sağlıyor.

Biraz batarya özelliklerine geçmek istiyorum. Realme C53, 33W SUPERVOOC şarjı ile 62 dakikada %100 şarj edilebilerek segmentinin en hızlısı... Telefon, yüksek voltajlı, düşük akımlı şarj teknolojisi sayesinde segmentte ilk olan 33W SUPERVOOC şarjı ve 5000mAh'lik devasa bataryası ile yavaş şarj dönemini sonlandıracak gibi gözüküyor…

Gürültülü bir ortama girdiniz ya da kalabalık bir yerdesiniz diyelim bu noktada da ultraboom hoparlör devreye giriyor. %100 sesin yeterli olmadığı ortamlarda %150 sesle sizi asla yalnız bırakmayacak.

Hızlı yan parmak izi okuyucusuna da göstermek istiyorum. C53 kendi segmentinde ultra hızlı tarayıcısı ile kullanıcılarına tamamen güvenli Hızlı Yan Parmak İzi Okuyucu özelliğini öneriyor.

Gelişmiş özelliklerle dolu olan realme C53, akıllı telefonlar için tasarlanmış güçlü ve verimli bir mobil işlemci Güçlü Sekiz Çekirdekli Yonga Seti ile de gözleri üzerine çekiyor.

Oyun tutkunları için de yine ideal bir telefon. Çünkü büyük ekranı, yüksek yenileme hızı ve süper pürüzsüz kullanımla iyi bir oyun deneyimi yaşayacak ve gerçek aksiyonu hissedeceksiniz.

Benzersiz ve eksiksiz bir kullanıcı deneyimi yaratmayı hedefleyen firma, Çin, Güneydoğu Asya, Avrupa, Rusya, Orta Doğu, Latin Amerika dahil olmak üzere dünya çapında 61 pazarda 160 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Sadece dört yıl içinde dünya çapında 30 pazarda ilk 5 akıllı telefon oyuncusundan biri haline geldiğini belirtmemde de yarar var.

Sonuç itibariyle uygun fiyatlı, bol özellikli bir telefon arıyorsanız Real me C53 e yakından bakın derim. Merak ettiğiniz tüm detaylar için videomuzun açıklamalar kısmına göz atabilirsiniz. Yeni bir videoda görüşmek dileğiyle Hoşçakalın.

Sponsorlu İçerik

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER